Policy vid försäljning av unika bilar / chase cars


Till oss på Leksaksbilar.se får vi ibland hem unika bilar, ofta även kallade ”chase cars”, som vi alltid lägger upp till försäljning i vår webbutik eller lottar/tävlar ut i våra sociala medier. Vi behåller inga chase cars själva eller lägger upp för budgivning till högstbjudande i andra kanaler utan vår avsikt är att dessa unika bilar, med ofta väldigt begränsad tillgång och som skickas ut till återförsäljare slumpvis, ska tillfalla våra kunder på ett rättvist sätt.

Med anledning av detta så är det inte möjligt att boka chase cars eller be oss att meddela då vi har fått hem chase cars då detta innebär en förtur som vi inte erbjuder. Vi lägger upp unika bilar i webbutiken utan någon förvarning alternativt tävlar ut dem med möjlighet för alla att delta på samma villkor. Återkommande stamkunder premieras inte på något sätt för att på ett fördelaktigt sätt få tillgång till chase cars med förtur framför andra. Vi tar oss dock friheten att publicera bilder på chase cars i våra sociala medier vilket ibland görs i samband med att de läggs upp i butiken till försäljning, så viss fördel kan erhållas genom att prenumerera på våra uppdateringar i sociala medier.

Hot Wheels Premium - chase cars

I Hot Wheels Premium-serier förekommer chase cars mer eller mindre frekvent. I vissa serier är de mer vanligt förekommande än i andra serier. Då vi får hem chase cars från Hot Wheels Premium så lägger vi upp dessa till försäljning på Leksaksbilar.se eller tävlar ut i våra sociala medier. Får vi hem flera likadana bilar som läggs ut till försäljning så begränsar vi normalt till 1 exemplar per kund. Det händer också att vi saluför chase cars tillsammans med bilar från det set bilen tillhör i ett paket för att kunna erbjuda de som önskar ett fullt Premium-set med ofta 6 st bilar (0/5 till 5/5).

Hot Wheels Mainline - TH och STH

I Hot Wheels Mainline-serie, det vill säga Hot Wheels "standardbilar", som skickas till oss återförsäljare i 72-pack förekommer så kallade Treasure Hunts (TH) och Super Treasure Hunts (STH). Dessa bilar läggs upp till försäljning i webbutiken eller tävlas ut i våra sociala medier. I det fall vi hittar STH-bilar så är dessa begränsade till max 1 per kund. Vi har dock inte hittills varit med om att hitta fler än en Super Treasure Hunt-bil i samma leverans.

GreenLight och Johnny Lightning - chase cars

Från tillverkarna GreenLight och Johnny Lightning förekommer chase cars. Dessa läggs upp i butiken eller tävlas ut i våra sociala medier. Dessa bilar är till skillnad från Hot Wheels Premium chase cars och STH-bilar inte i dagsläget begränsade till max en per kund.

---------

Har du frågor om speciella och kraftigt limiterad bilar som skickas ut slumpvis till återförsäljare, ofta kallade ”chase cars”, så kontakta gärna oss via vår kundtjänst på kundtjanst@leksaksbilar.se så hjälper vi dig.